Rienk Bakker vaste dirigent

De wederzijdse kennismaking tussen dirigent Rienk Bakker en Vocaal Ensemble Tiramisu is met het project ‘Een Nieuwe Wereld’ goed bevallen. Rienk wordt onze vaste dirigent!

Het uitdagende repertoire, klankbewust zingen en aandacht voor stemvorming vanuit de Lichtenbergmethode zijn keuzes waarop dirigent en koor elkaar vinden. De concerten in november konden dat bevestigen.

Rienks muziekontwikkeling
“Ik ben vanaf mijn prilste jeugd met muziek bezig. Toen ik 7 jaar was, kroop ik voor het eerst achter het orgel en mijn eerste koorervaring deed ik op toen ik rond mijn 11e als jongetje mocht meezingen bij een van de mannenkoren in het dorp waar ik opgroeide.

Toen ik 15 jaar was probeerde ik voor het eerst, met angst en beven, een koor te dirigeren. Later heb ik aan een aantal conservatoria de hoofdvakken orgel, kerkmuziek en koordirectie gevolgd.

Mijn hart ligt bij de klassieke muziek en dan met name de intense en pure klanken die een kamerkoor kan voortbrengen. Ik heb hierbij altijd het gevoel dat het nóg mooier, nóg afgeronder kan. De zoektocht naar schoonheid intrigeert me, misschien wel omdat het een illusie is om te denken dat je ‘het perfecte’ ooit zult bereiken?

Graven in bekende en onbekende werken en proberen onze muziek dichtbij mensen te brengen. Dat is mijn muzikale ambitie.”

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten