Recept

tiramisu

Tiramisu (8 personen)

Ingediënten

  • Circa 4 eetlepels rum
  • 100 ml sterke zwarte koffie
  • 2 eetlepels brandy of cognac
  • 16-20 lange vingers
  • 400 gram mascarpone kaas (bakjes van 250 gram bij de supermarkt verkrijgbaar)
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 75-100 gram bittere chocolade (gemalen of geraspt)

Bereiding
Meng twee eetlepels rum met de koffie en brandy. Dompel de lange vingers hierin en leg ze in een ondiepe schaal (ik doe het andersom: eerst de koekjes in de schaal en sprenkel dan het mengsel hierover). Giet de rest van het koffiemengsel over de langervingers, maar let goed op dat deze niet te zacht worden. Klop de mascarpone met de eierdooiers en de poedersuiker en voeg de rest van de rum aan dit mengsel toe. Sla de eiwitten stijf maar niet droog. Schep de eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel en spreid dit over de lange vingers. Bestrooi het geheel met de fijngemalen chocolade en laat de taart één nacht in de koelkast staan.

 

 

Geef een reactie