Geschiedenis

Vocaal Ensemble Tiramisu ontstond in 1994, een kamerkoor met Rotterdam als thuisbasis. Van meet af aan met een projectmatige opzet. Niels Kuijers was mede-oprichter en de eerste dirigent van Tiramisu.  

 

In februari 1995 gaven we met twaalf zangers onze eerste concerten met een Duits romantisch programma. Na drie projecten bouwde Niels Kuijers dat ensemble uit naar een projectkoor met een grote vaste kern. Hij introduceerde de methode Lichtenberg bij Tiramisu. Na ruim 20 jaar nam hij in 2017 afscheid. Rienk Bakker nam van hem het stokje over.   

 

De naam Tiramisu
TiRaMiSu is afgeleid van het Italiaanse werkwoord ‘tirare’ en kan vertaald worden als ‘trek me omhoog’. Wij proberen a-capella koormuziek uit de onbekendheid te halen, dan wel voor de onbekendheid te behoeden. Regelmatig programmeren we daarom minder bekende composities of werk van minder bekende componisten. Ons repertoire omvat wereldlijke en geestelijke koormuziek van romantiek tot 21e eeuw, afgewisseld met oude muziek. Het is daarbij vooral de schoonheid en veelzijdigheid van de muziek zelf die we een podium willen geven, met de tekst als inspiratiebron.

   

Reacties gesloten