Rienk Bakker volgt Niels op

Rienk Bakker leidt de repetities en concerten in het najaar.

“Toen ik de vacature voor dirigent van Tiramisu tegenkwam en op de website las wat zoal hun speerpunten zijn, had ik meteen het gevoel: dit is een match. Uitdagend repertoire, klankbewust zingen, aandacht voor stemvorming vanuit de Lichtenbergmethode – deze dingen liggen mij ook na aan het hart. Ik ben vanaf mijn prilste jeugd met muziek bezig. Toen ik 7 jaar was, kroop ik voor het eerst achter het orgel en mijn eerste koorervaring deed ik op toen ik rond mijn 11e als jongetje mocht meezingen bij een van de mannenkoren in het dorp waar ik opgroeide.

Toen ik 15 jaar was probeerde ik voor het eerst, met angst en beven, een koor te dirigeren. Later heb ik aan een aantal conservatoria de hoofdvakken orgel, kerkmuziek en koordirectie gevolgd.

Mijn hart ligt bij de klassieke muziek en dan met name de intense en pure klanken die een kamerkoor kan voortbrengen. Ik heb hierbij altijd het gevoel dat het nóg mooier, nóg afgeronder kan. De zoektocht naar schoonheid intrigeert me, misschien wel omdat het een illusie is om te denken dat je ‘het perfecte’ ooit zult bereiken?

Ik zie er naar uit om samen met Tiramisu te gaan graven in bekende en onbekende werken en te proberen onze muziek dichtbij mensen te brengen.”

Reacties gesloten